2010/07/14

Sangrija

Vasarā gandrīz ik vienā sevi cienošā Spānijas bārā ir iespējams pasūtīt sangriju - norasojušu krūku ar gardu un atspirdzinošu dzērienu, kurā peld augļu un ledus gabaliņi. Tā kā sangriju vēlams sagatavot neilgi pirms pasniegšanas, tad noteikti ir labāk pasūtīt uzreiz veselu krūzi nevis tikai vienu glāzi un atturēties no pudelēs un tetrapakās salietās sangrijas dzeršanas.


Ja jūs esat nolēmuši paši pagatavot sangriju - uz priekšu! Te būs recepte.



Nepieciešams:
  • 1 pudele (750 ml) sarkanvīna
  • 2 apelsīni
  • 1 ābols
  • 1 bumbieris
  • 1 citrons
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 1 kanēļa standziņa
  • 2 apelsīnu sula (vēlams, svaigi izspiesta)
  • ledus gabaliņi


Vīnu ieliek ledusskapī. Kamēr tas atdziest, augļus (varat izvēlēties arī citus, nebūs nekāda vaina) sagriež gabaliņos vai šķēlēs. Ieber krūkā (vislabāk māla), samaisa ar sulu un cukuru. Pielej vīnu un ieliek ledusskapī. Var pasniegt apmēram pēc divām stundām. Noteikti jāpasniedz aukstu un ar ledus gabaliņiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru