2010/07/09

Rokdarbi

Spānijā rokdarbi, tai skaitā adīšana, vēl nesen bija vecu sievu nodarbošanās, bet pēdējā laikā, gluži tāpat kā citur Eiropā, šī nodarbe atkal lēnām iegūst popularitāti. Adītāju kļūst arvien vairāk, tās organizē ikmēneša vai iknedēļas tikšanās, pulcējas internetā (ievērības cienīgs ir portāls Ravelry, kurā atrodamas gan Latvijas, gan arī neskaitāmas spāņvalodīgo grupas), vasaras nometnēs, gadatirgos...


Ne velti Spānijas varenākā lielveiku ķēde El Corte Inglés pamazām savos veikalos atver aizvien vairāk dziju un rokdarbu nodaļas, ko dīvainā kārtā sauc pavisam nespāniskā vārdā par korneriem. Tur tirgo nežēlīgi dārgās Rowan dzijas, adatas (arī apaļadāmās, kas Spānijā ir neierasta un jauna lieta) un citus aksesuārus.

Man gan labāk patīk Pontehosu ielas senie, nemodernie un ļaužu pilnie rokdarbu veikali, kuros mūždien valda kņada un var atrast it visu, ko sirds kāro. Un dīvainā kārtā pārdevēji tur lielākoties ir vīrieši. Arī pavisam jauni puiši, kuri lieliski orientējas, piemēram, tamboradatu izmēros un piedāvājumā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru